L'IES INCA T'ORIENTA

L'IES INCA T'ORIENTA

dijous, 13 d’octubre del 2016

Aprenem a prendre decisions

Aprenem a prendre decisions

  http://autoestimablog.es/2016/aprenem-a-prendre-decisions/  


Hi ha moments a la vida en què hem de prendre decisions importants. En aquests tipus de situacions és habitual dubtar i no tenir massa clara la millor opció.


decisiones2


Per a quan et trobis davant d’una situació de presa de decisions, et feim una sèrie de…

RECOMANACIONS…


– Dóna’t un temps per a prendre la decisió. Hi ha persones més o menys insegures, més o menys impulsives… Tot i aquests trets de personalitat, per a la presa de decisions hem de tenir també presents alguns factors com la naturalesa de la situació, conèixer totes les opcions i les possibilitats, la importància de les conseqüències de la presa de decisions, la pressió del temps… Per exemple, no és el mateix decidir sobre com ens vestim per a anar a una festa que quins estudis volem cursar a la Universitat, dels quals depèn en certa mesura el nostre futur professional.

 decisiones1

– Demana opinió, però fes el que realment vulguis. Està molt bé consultar amb l’entorn pròxim per a poder tenir diferents punts de vista d’una mateixa realitat; això ens pot ajudar a plantejar-nos coses que no havíem tingut en compte inicialment.
Això no obstant, recorda que qui té la responsabilitat de prendre la decisió final ets tu. Així que escolta els altres, però també escolta’t, a tu mateix/mateixa: Què diu la teva intuïció? Què creus què és millor per a tu? Amb la teva experiència, tenint en compte les teves emocions, les teves expectatives, els teus interessos i els teus objectius, i també tot el que els altres t’hagin pogut dir… decideix el que creguis que és més adequat per a tu.

 decisiones

– Decideix sense por. Sentir por davant allò que ens resulta desconegut és normal, però, a l’hora de prendre una decisió, hem de ser una mica atrevits/ides i sortir de la nostra zona de confort. S’han d’evitar els pensaments tòxics i donar lloc a la capacitat d’imaginar les possibles conseqüències de la nostra elecció.



… I si ens equivocam?
És cert que la possibilitat de fer una mala elecció existeix, però si ens equivocam hem de pensar en tot allò que hem après i en l’experiència que ens ha aportat passar per un procés de presa de decisions.
Ja saps que diuen que l’experiència és un grau molt important… I el més probable és que, la pròxima vegada que t’enfrontis a una situació similar, la visquis amb més seguretat i hi posis en pràctica molts dels mecanismes que ja hauràs aprés.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada